Saat ilmaisen kuulemisen
Klikkaamalla tätä näppäintä te annatte suostumuksenne henkilökohtaisten tietojenne käsittelemiseen ja samalla kannatatte salassapitoa koskevia sääntöjä

7 syytä markkinointitutkimuksen
tekemiseen

Tänään sanokaamme muutama sana markkinoiden tutkimisen tärkeydestä. Eräät asiaakkaat pitävät tutkimusbudjetteja vain rahan tuhlauksena. Haluaisimme kertoa, mitä hyötyä tästä vaiheesta teille on.

1. Ymmärrätte markkinat ja pystytte etukäteen arvioimaan yhtiönne mahdollisuudet onnistua niillä. On paljon helpompaa laatia ko. alalle suunnattu oma tarjous tietäen mitkä kilpailijat toimivat markkinoilla, kuinka voimakkaita ovat paikalliset ja kansainväliset pelaajat, mitkä ovat heidän vahvat ja heikot puolensa.

2. Ymmärrätte arvon luomisen ketjun ja saatte selville, paljonko tavaranne maksaa "hyllyllä" ja samoin paljonko kilpailijoidenne tavarat maksavat. On selvää, että tässä tapauksessa saatte strategisen katseen mahdolliseen hintakilpailuun.

3. Ymmärrätte myynnin rakenteen ja pystytte muodostamaan käsityksen potentiaalisen jakelijan välttämättömistä tiedoista ja taidoista. Vastaavasti te lähestytte tietoisemmin ja asiallisemmin kysymystä myyntikumppaninne valitsemisesta.

4. Saatte ensimmäisen reaktion esittämäänne tarjoukseen ("ajokoe"). Teillä on siis mahdollisuus parantaa tarjouksenne ennen kuin ryhdytte neuvottelemaan tärkeimpien myyntikanavien kanssa. Ymmärrätte kilpailuetunne.

5. Saatte arvioida markkinoille pääsyn hinnan (sertifioinnin, markkinoinnin jne.). Eräissä tapauksissa hinta osoittautuu korkeaksi, niin että teidän tulee käsitellä uudelleen päätöstänne jatkaa investointeja myyntien kehitykseen markkinoilla.

6. Yhtiönne on kolme kertaa valmiimpi neuvottelemaan sekä asiakkaiden, että jakelijoiden kanssa. Teidän on helpompaa perustella tarjouksenne etuja ja käsitellä mahdollisia tarjouksia. Olette valmiita vastaamaan kysymyksiin.

7. Tästä kaikesta johtuu, että jakelijan valitsemisen vaiheessa te valitsette firman, joka sopii parhaiten kriteereihinne. Saatte tarjouksenne rakennettua niin, että muut eivät valitse teitä, vaan te valitsette muut.